هفتصد و پنجاه هزار فرصت شغلی در سه سال از بین رفته است

 

سایت خبر آنلاین نزدیک به لاریجانی : تناقض های آماری بانک مرکزی باز هم گریبانگیر رییس کل این بانک شد.رییس کل بانک مرکزی در تازه ترین دفاع خود از سیاست توسعه بنگاه های زودبازده مدعی شده که تا کنون از طریق اختصاص اعتبار 211 هزار میلیارد ریالی به اجرای این سیاست یک میلیون و 709 هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.

این ادعا در حالی مطرح شده که مطابق آمار رسمی بانک مرکزی نرخ بیکاری در نیمه دوم سال جاری به11.3 درصد رسیده است. همچنین جمعیت فعال کشور در این بعد زمانی 24.3 میلیون نفر گزارش شده است.

پیشتر یعنی در سال 84 نرخ بیکاری کشور 11.5 درصد گزارش شده بود و جمعیت فعال کشور در این سال 23.29 میلیون نفر اعلام شده بود.این بدان معناست که جمعیت فعال کشور در فاصله اجرای سیاست توسعه بنگاه های زودبازده یک میلیون و 10 هزار نفر افزایش یافته و جمعیت بیکاران کشور با افزایش 67 هزار و 550 نفری از 2 میلیون و 678 هزار و 350 نفر به 2 میلیون و 745 هزار و 900 نفر رسیده است.

بدین ترتیب اگر در طول بیش از 3 سالی که از اجرای سیاست توسعه بنگاه های زودبازده می گذرد، یک میلیون و 709 هزار شغل ایجاد شده باشد که بیش از رشد یک میلیون و 10 هزار نفری جمعیت فعال کشور است، باید ششصد و 99هزار نفر از جمعیت بیکار کشور کاسته شده باشد. ولی جمعیت بیکار کشور شاهد رشد 67 هزار و 550 نفری بوده است.

بدین ترتیب در شرایطی که دولت برنامه اشتغالزایی خارج از چارچوب توسعه بنگاه های زودبازده نیز داشته است، ادعای رییس کل بانک مرکزی یا به معنای اغراق در موفقیت سیاست مذکور است و یا به منزله از دست دادن  گسترده فرصت های شغلی در طول بیش از 3 سال گذشته است.

بر این اساس در خوشبینانه ترین حالت یعنی در شرایطی که مجموع شغل های ایجاد شده از سوی دولت در بیش از 3 سال گذشته همین یک میلیون و 709 هزار فرصت شغلی بوده باشد، آن گاه باید دولت اعتراف کند که سیاست های اقتصادی اش حداقل موجب از دست رفتن بیش از 750 هزار فرصت شغلی شده است.

بنابراین این انتقاد کارشناسان به اعلام جمعیت فعال کشور از سوی بانک مرکزی که کم شماری های اعمال شده با هدف کاهش جمعیت بیکار کشور صورت می گیرد، بار دیگر جدیت بیشتری به خود می گیرد. به باور آنها اعلام کم جمعیت فعال کشور در عمل بانک مرکزی را در اعلام سایر آمار بازار کار به ورطه تناقض گویی می اندازد.